Mina en Lucie

Mina en Lucie zijn de dames achter Oergezond Bewegen. Zij weten als geen ander hoeveel invloed beweging op je gezondheid en welzijn kan hebben.

Biologisch gezien heeft ons lichaam in de wakkere uren continu beweging nodig. Die beweging zorgt voor de aflevering van voedingsstoffen en de verwerking van afvalstoffen.
Best een uitdaging, vooral als je werkzaamheden gepaard gaan met lang zitten, gekluisterd aan een beeldscherm. Al die uren met hoofd vooruit, ronde boven rug, ellebogen en polsen gebogen, schouders stijf. Die meest gevraagde houding, daar stelt je lichaam zich op in. Heel efficënt voor nu, maar op de lange termijn kan het tegen je werken.
Mina en Lucie van Oergezondbewegen.nu willen je inspireren om méér van jezelf in beweging te zetten door uitlijning en net even anders te zitten. Dat is niet alleen oergezond voor al je cellen, het stimuleert ook je creativiteit en verbetert je bewegingsvrijheid.

De praktische tips en oergezonde oefeningen zijn in te passen in je dagelijks leven en dat bespaart tijd.
Je moet alleen even weten hoe! In onze Oergezondbewegenworkshop leer je de huidige toestand van je schoudergordel kennen, hoeveel spanning je onbewust zet, welke gewoontes je kunt omkeren, hoe je door ontspanning sterker wordt en hoe je op natuurlijke wijze je je schoudergordel traint en herstelt met oefeningen, je ademhaling, uitlijningsprincipes en wat aanpassingen in je gewoontes.
Het is prettig als je tijdens de workshop kleding draagt die voldoende meerekt (bijvoorbeeld met je armen boven je hoofd).

Website: http://www.oergezondbewegen.nu/

Onderwerp van hun workshop op het Paleo Event: Haal je hoofd het uit het scherm: workshop voor nek & schouders

Interview met Mina en Lucie